Tarte rafinate cu mure si vin spumos

Printeaza

Tarte rafinate cu mure si vin spumos din: oua, zahar, faina, praf de copt, mure, jeleu de mure, otet balsamic alb, sin spumos.

Tarte_rafinate_cu_mure_si_vin_spumos

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 70 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 200 g mure
  • 50 g jeleu de mure
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 ml oţet balsamic alb dulce
  • 100 ml vin spumos

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se bat ouăle cu 60 g zahăr şi 2 linguri de apă fier­binte. Se înglobează făina amestecată cu praf’de copt. Se unge fundul a 6 forme mici de tartă (0 10 cm).

Se îmbracă for­mele în aluat şi se coc 12-15 min. Se scot din cuptor, se lasă să se răcorească pe un grătar de bucătărie. Se ung hiaturile cu jeleu topit şi se aşază deasupra murele proaspete.

Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu restul de zahăr Şi cu oţetul; se înglobează vinul spumos amestecând încet, până ia naştere o cremă uşoară. Tartele se aşază pe farfurii şi se acoperă cu spuma de vin.

Tarte rafinate cu mure si vin spumos

Tarte_rafinate_cu_mure_si_vin_spumos

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.