Tarte cu jeleu de vişine

Printeaza

Tarte cu jeleu de vişine din: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas.

 

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • două ouă
  • 300 g vişine
  • 250 ml apă
  • 3 linguri cu amidon alimentar
  • 10 g gelatină alimentară
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • ananas confiat

 

 

Mod de preparare:

Untul moale se mixează împre­ună cu 100 g zahăr tos, sarea, zahărul vanilinat şi ouăle până rezultă o compoziţie omogenă.

Se presară făina, se amestecă cu o lingură apoi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se înfăşoară cu folie alimen­tară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se ung forme de tartă cu unt, se pune aluat, se îmbracă toată forma, se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se introduc în.cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit 10-15 minute, se scot şi se lasă să se răcească.

Vişinele curăţate de sâmburi se pun la foc cu restul de zahăr tos şi apa, se lasă sa dea în clocot, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă şi se lasă să se îngroaşe.

Se pasează cu un blender, se adaugă gelatina hidratată în puţină apă, se toarnă în formele de tartă şi deasupra se aşază câte o felie de ananas.

 

 

Tarte cu jeleu de vişine

 

 

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare Pentru umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Frecăm untul […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.