Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon

Printeaza

Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon din: făină, unt, zahar pudra, oua, sare, frisca, fructe de sezon.

 

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 g făină
  •  125 g unt
  •  125 g zahăr pudj;ă
  •  un ou
  •  un praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  300 ml frişcă lichidă
  •  fructe, după sezon

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă zahărul cu oul, cu ajutorul telu­lui.

Când amestecul se albeşte se adaugă făina, praful de sare si şe frământă cu mâna.

Se adaugă untul tăiat cubuleţe, se amestecă si se adună aluatul într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară. Se lasă 30 de minute la rece.

Se întinde apoi aluatul, se decupează si se tapetează for­mele.

Se pun cu fasole boabe la cuptor, 30 de minute.

După răcirea completă, se umplu cu frişcă bătută si se aduc cu fructe la masă.

Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon

Tarte_fragede_cu_frisca_si_fructe_de_sezon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.