Tarte cu ton si rozmarin

Printeaza

Tarte cu ton si rozmarin din: taitei, ton in ulei, salata, rozmarin, lamaie, rosii, ceapa, usturoi, oua, parmezan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Tarte cu ton si rozmarin

  • 300 g tăiţei cu ou
  • 3 conserve ton în ulei
  • o salată verde
  • două fire de rozmarin
  • o lămâie
  • două roşii
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • 3 ouă
  • 50 g parmezan
  • o legătură ceapă verde
  • ulei de măsline
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • unt

 

Mod de preparare:

Tăiţeii se fierb în apă cu puţină sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. într-o cratiţă se încing două linguri de ulei, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă roşiile, sare şi piper.

Se călesc până scade sosul format, se lasă să se răcească şi se toarnă într-un castron. Se adaugă ceapa verde şi paia­ţa tocate mărunt, parmezanul ras, tăiţeii, rozmarinul tocat, $ucul de lămâie şi tonul scurs de ulei.

Se adaugă ouăle, sare şi piper după gust, se amestecă şi se toarnă în forme de tartă unse cu unt şi presărate cu pesmet. Se coc la foc potrivit 25-30 deminute, se scot din forme şi se servesc imediat. Tartele se pot realiza şi cu alte tipuri de peşte din conservă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.