Tarte cu smochine si jeleu de zmeura

Printeaza

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura din: aluat de foitaj, smochine, unt topit, zahar pudra, jeleu de zmeura.

Ingrediente: Tarte_cu_smochine_si_jeleu_de_zmeura

  • 400gr aluat de foitaj cu unt, dezghetat
  • 6 smochine proaspete
  • 25gr unt topit
  • 2 linguri zahar pudra, plus pentru servire
  • 2 linguri jeleu de zmeura

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200C. Tapetati cu hartie de copt o tava subtire, imparte foitajul in 6 parti egale. Intinde fiecare bucata pana ajunge la grosimea de circa 3mm şi decupează din fiecare un disc cu diametrul de 11-12 cm, folosind un cutter sau o farfurie ca reper.

Aranjează discurile de aluat în tavă şi delimitează o bordură de lcm pe margini, având grijă să nu tai aluatul până la capăt. Inţeapă aluatul cu o furculiţă în interiorul acestei borduri.

Feliază smochinele şi aranjează feliile, întrepătrunse, în zona înţepată a tartelor. Unge-le cu untul topit şi presară pe ele zahărul pudră. Pot fi ţinute la frigider până la 5 ore. Coace tartele 18-20 de minute, până când foitajul devine crocant şi auriu pe margini.

Incălzeşte jeleul într-o crăticioară, unge tartele cu el, apoi presară din nou zahăr pudră. Serveşte-le calde sau la temperatura camerei.

Tarte cu smochine si jeleu de zmeura

Tarte_cu_smochine_si_jeleu_de_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.