Tarte cu smochine, branza si merisoare

Printeaza

Tarte cu smochine, branza si merisoare din: unt dulce, brânză gorgonzola, făină, zahăr,  apă rece de la frigider, smochine, nuci, merisoare confiate, muguri de pin, miere, sare.

Tarte_cu_smochine_branza_si_merisoare

Ingrediente:

  • 60g de unt dulce
  • 100g brânză gorgonzola
  • 160g de făină
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri apă rece de la frigider
  • 8 smochine
  • 8 nuci
  • 30g de merişoare confiate
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 linguri de miere
  • sare

Mod de preparare:

într-un mixer de bucătărie se adaugă făina, sare, zahăr şi untul rece tăiat cubuleţe. Se mixează rapid de câteva ori, după care se adaugă apa şi se repetă procedeul.

Se pune compoziţia în 4 forme de tarte, se presează bine cu degetele, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la frigider 25 de minute.

După 25 de minute, se scot formele de la cuptor, se înţeapă cu o furculiţă şi se coc 15 minute la 190°C, până când se rumenesc.

Se scot din cuptor, se adaugă smochinele tăiate în sferturi, nucile, merişoarele şi mugurii de pin, şi se mai coc încă 5 minute. Se scot din cuptor, se adaugă mierea şi brânza Gorgonzola.

Tarte cu smochine, branza si merisoare

Tarte_cu_smochine_branza_si_merisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.