Tarte cu pastă de peşte

Printeaza

Tarte cu pastă de peşte 

Ingrediente:Tarte cu pastă de peşte

  • aluat franţuzesc
  • pastă de peşte
  • raci
  • aspic sau maioneză

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul cu care se îmbracă interiorul for­melor speciale de tarte. Foaia de aluat din interiorul formei se apasă.cu degetul şi se potriveşte ca să fie subţire şi uniformă. Se taie margi­nile ca să nu iasă din formă.

Se umple forma cu boabe de fasole uscată, pentru ca în timpul coptului să nu se ridice coca şi ca să rămînă astfel spaţiul necesar pentru umplutură. Formele se dau la cuptor încins.

După ce s-au copt, se scot tartele din forme, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu pastă de peşte. Se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic sau, în lipsă, se dantelează pe margine cu maioneză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.