Tarte cu mere si caramel

Printeaza

Tarte cu mere si caramel din: aluat, sos caramel, zeama de lamaie, scortisoara, zahar si frisca.

Ingrediente:Tarte_cu_mere_si_caramel

  • 250g aluat fraged gata preparat
  • 8 linguri crema sau sos caramel
  • 2 mere mari, taiate felii subtiri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara
  • 2 lingurite zahar
  • frisca pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/ 200°C. Intinde o foaie de aluat fraged groasa de cca 3 mm.

Decupeaza cu un cutter rondele de 8×10 cm si pune-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Ridica o margine de cca 1cm in jurul fiecarei rondele de aluat, apoi inteapa fiecare rondea cu o furculita.

Pune cate 1 lingura de crema caramel pe fiecare rondea de aluat.

Taie merele felii subtiri, apoi trece-le printr-un castron cu zeama de lamaie si scortisoara.

Aranjeaza feliile de mar peste crema de caramel. Presara putin zahar si coace 10-15 min, pana se rumeneste aluatul.

Lasa sa se raceasca putin, serveste-le calde, cu frisca.

Tarte cu mere si caramel

Tarte_cu_mere_si_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.