Tarte cu mascarpone si pepene galben

Printeaza

Tarte cu mascarpone si pepene galben din: unt, faina, zahar, ou, galbenusuri, lamaie, esenta de vanilie, mascarpone, pepene galben.

Ingrediente pentru aluat:  Tarte_cu_mascarpone_si_pepene_galben

  • 200 g unt
  • 250 g făină
  • 4 linguri zahăr
  • 1 ou

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenşuri
  • 5 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 cutie de 250 g mascarpone
  • 600 g pepene galben curăţat

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul, într-un castron pui untul la temperatura camerei, zahărul, făina şi oul. Amesteci bine, până obţii un aluat lipicios şi uşor elastic. Pui aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru 1 oră.

Pregăteşti crema, într-un vas înalt pui gălbenuşurile şi zahărul şi amesteci foarte bine. Pepenele, curăţat de seminţe şi coajă, îl pui în robotul de bucătărie şi îl faci pastă. Amesteci pasta cu gălbenuşurile şi dai compoziţia lâ fiert, amestecând continuu până începe să se îngroaşe.

Iei de pe foc şi laşi să se răcească. Când s-a răcit, pui untul, esenţa şi zeama de lămâie şi dai la frigider. După vreo jumătate de oră, pui peste cremă şi mascarpone, amesteci şi dai iar la frigider. Scoţi aluatul din frigider, îl frămânţi puţin, presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul.

Cu formele de minitarte tai aluatul. Tapetezi fiecare formă cu puţin ulei şi făină, pui aluatul, îl întinzi bine în formă, iar cu o furculiţă îl înţepi din loc în loc. Dai la cuptor timp de 20 de minute, le scoţi şi le laşi la răcit. Umpli fiecare tartă cu cremă de pepene şi laşi la frigider până a doua zi, când sunt mai gustoase.

Tarte cu mascarpone si pepene galben

Tarte_cu_mascarpone_si_pepene_galben

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.