Tarte cu fenicul
PrinteazaTarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare.
- 300 g făină
- 150 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură lapte rece
- cimbru si busuioc uscat
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- fenicul caramelizat
- roşii uscate
- brânză camembert
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând uşor. Adaugi ouăle, laptele rece, cimbrul şi busuiocul uscat şi continui frământarea, până ce aluatul devine elastic. Impachetezi aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie potrivită, pe care o aşezi peste formele de minitarte, unse în prealabil cu unt. Tai excesul de aluat cu un cuţit de pe marginile formei şi îndepărtezi aluatul cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor.
In fiecare minitartă pui fenicul caramelizat, roşii uscate şi bucăţi de brânză camembert. Dai tartele la cuptorul preîncăzlit la 180°C, timp de 25-30 de minute. Serveşti minitartele calde sau reci.
Tarte cu fenicul
Pofta buna!