Tarte cu fenicul

Printeaza

Tarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare.

Ingrediente pentru aluat: Tarte_cu_fenicul

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingură lapte rece
  • cimbru si busuioc uscat
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • fenicul caramelizat
  • roşii uscate
  • brânză camembert

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând uşor. Adaugi ouăle, laptele rece, cimbrul şi busuiocul uscat şi continui frământarea, până ce aluatul devine elastic. Impachetezi aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie potrivită, pe care o aşezi peste formele de minitarte, unse în prealabil cu unt. Tai excesul de aluat cu un cuţit de pe marginile formei şi îndepărtezi aluatul cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor.

In fiecare minitartă pui fenicul caramelizat, roşii uscate şi bucăţi de brânză camembert. Dai tartele la cuptorul preîncăzlit la 180°C, timp de 25-30 de minute. Serveşti minitartele calde sau reci.

Tarte cu fenicul

Tarte_cu_fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.