Tarte cu dovlecei şi mentă

Printeaza

Tarte cu dovlecei şi mentă

Tarte cu dovlecei şi mentă

Ingrediente:

  • 400 g aluat sfărâmicios
  • trei-patru dovlecei mai mici (600 g)
  • 8 frunze de mentă
  • 100 ml lapte
  • 200 g smântână
  • două-trei ouă
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovle­ceii în felii foarte subţiri, pe care le înăbuşiţi puţin într-o tigaie în care aţi pus o parte din unt (le lăsaţi doar un minut-două, având grijă să nu se înmoaie). Săraţi, piperaţi.

Aşezaţi dovleceii pe foaia de aluat, presăraţi deasupra frunzele de mentă, călite puţin în unt. Ameste­caţi laptele cu smântână şi ouăle, bateţi bine şi apoi turnaţi amestecul în tavă. Daţi la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de aproximativ 40 de minute.

Tarte cu dovlecei şi mentă

Tarte cu dovlecei si menta.jpg Tarte cu dovlecei si menta1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.