Tarte cu ciocolată si vişine

Printeaza

Tarte cu ciocolată si vişine din: faina, unt, zahar pudra, cacao, lamaie, portocala, oua, apa, branza de vaci, zahar tos, smantana, visine, praf de copt, gris, zahar vanilat, sare si menta verde.

Ingrediente:Tarte_cu_ciocolata_si_visine

  • 170 g faina
  • 100 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • o lamaie
  • o portocala
  • 4 oua
  • 50 ml apa
  • 300 g branza de vaci
  • 60 g zahar tos
  • 80 ml smantana
  • 150 g visine congelate
  • 4 g praf de copt
  • gris
  • zahar vanilinat
  • 3 g sare
  • menta verde

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă două ouă cu apa rece, sarea, cacaua şi untul topit. Se toarnă peste făina amestecată cu praful de copt şi zahărul pudră, se adaugă puţin suc de lămâie şi portocală şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. într-un bol se amestecă o lingură cu griş cu ouăle rămase, brânza de vaci, coaja rasă de lămâie şi portocală. Se presară o linguriţă cu scorţişoară, se adaugă smântână, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, vişinile decongelate scurse de suc şi se amestecă totul.

Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se taie şi se pune în forme de tartă unse şi tape¬tate. Se înţeapă cu o furculiţă, ca să nu crească la copt, se pune compo¬ziţie şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 20-25 de minute, se lasă să se răcească cinci,minute în forme, apoi se scot pe un grătar de bucătărie. Se servesc presarate cu menta tocata.

Tarte cu ciocolată si vişine

Tarte_cu_ciocolata_si_visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.