Tarte cu ceapă şi busuioc

Printeaza

Tarte cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, branza mozzarella, caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul.

Ingrediente:Tarte_cu_ceapa_si_busuioc

  •  3 oua
  • 150 g faina
  • 50 g malai
  • 50 g miez de nuca
  • 130 g branza telemea
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g branza mozzarella
  • 80 g caise uscate
  • busuioc tocat
  • 7 g praf de copt
  • sare
  • piper
  • sos de rosii
  • fenicul

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează ouăle cu puţină sare până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul, praful de copt brânza telemea dată prin râzătoare şi piper după gust. Se adaugă făina şi mălaiul şi se mixează până se încorporează toate ingredientele. Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se presară peste ingredientele din bol împreună cu o lingură cu busuioc tocat, miezul de nucă şi caisele tocate mărunt. Se adaugă brânza mozzarella tăiată cubuleţe, se amestecă şi se toarnă aluatul în forme de brioşă unse cu ulei.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce devin aurii şi, dacă întroducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească cinci minute în forme, se scot şi se servesc sau se servesc când s-au răcit complet.

Se servesc ca atare, cu un sos de rosii sau o salata de fenicul.

Tarte cu ceapă şi busuioc

Tarte_cu_ceapa_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.