Tarte cu caise

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise.

Ingrediente:Tarte cu caise

  • 250 g unt
  • 300 g zahăr tos
  • două ouă
  • 650 g făină
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • o linguriţă cu esenţă de migdale
  • o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • un borcănel gem de caise
  • un borcan compot de caise

Mod de preparare:

Untul se pune într-un bol împre­ună cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle. Se mi­xează până capătă aspectul unei creme, se adaugă esenţa de migdale, bicarbonatul de sodiu şi se mai mixează două minute. Se toarnă peste făina cernută şi se frământată până rezultă un aluat omogen, nelipicios, eventual mai adăugându-se făină dacă este nevoie.

Se presară naşa cu făină, se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă şi se decupează rondele cu un pahar, jumătate din ele decupându-se încă o dată cu un pahar mai mic. Rondelele pline se aşază în forme de tarte unse cu unt, se ung cu apă şi se aşază deasupra rondelele decupate.

Se pune în locul gol gem de caise, se introduc formele în cuptorul încins şi se coc 12-15 minute la foc potrivit.

Tarte cu caise

Tarte cu caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.