Tarte cu branză şi pere

Printeaza

Tarte cu branză şi pere din: aluat foitaj, pere, branza cu mucegai albastru, mascarpone, miere, migdale, ou.

 

Ingrediente:Tarte_cu_branza_si_pere

  • 400g de aluat foitaj
  • 2-3 pere tari
  • 200g de brânză cu mucegai albastru
  • 2 linguri de mascarpone (se poate înlocui cu unt moale)
  • 3 linguri de miere lichidă
  • 1 pumn de migdale, tăiate fâşii, coapte într-o tigaie antiaderentă
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se taie pe jumătate, li se înlătură seminţele, apoi se taie în felii subţiri, pe lungime.

Brânza cu mucegai se sfărâmă şi se amestecă bine cu mascarpone, până capătă consistenţa unei paste.

Se asezonează cu sare şi piper, după gust. Se încinge cuptorul la 200° C.

Aluatul se desface şi se mai întinde cu sucitorul pe o suprafaţă presărată cu făină, sub formă de pătrat până atinge o grosime de 2-3mm.

Se taie în trei, şi pe orizontală şi pe verticală, în aşa fel încât să obţineţi nouă pătrate.

Se crestează tartele uşor (fără să se taie aluatul) ca să obţineţi o margine lată de aproximativ l cm.

Pătratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de brânză, peste care se pun felii de pară, răsfirate sub formă de evantai.

Marginile se ung cu ou bătut.

Tartele se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor timp de 15-20 minute, până se înfoaie şi devin aurii.

Tarte cu branză şi pere

Tarte_cu_branza_si_pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.