Tarte cu branza si nuci

Printeaza

Tarte cu branza si nuci din: spanac, branza de capra, ceapa, cimbru, nuci, ulei de masline, miere, aluat de placinta, ou si frunze de salata.

Ingrediente:Tarte_cu_branza_si_nuci

  • 125 g spanac crud
  • 150 g branza de capra
  • 2 cepe mici, tocate
  • 2 lingurite cimbru proaspat
  • 50 g nuci, tocate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita miere
  • 500 g aluat de placinta gata preparat
  • 120 g baton cu branza de capra in crusta, taiat in 4 felii groase
  • 1 ou, batut
  • frunze de salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. înmoaie spanacul într-o cratiţă, stoarce-l bine şi toacă-l mărunt. Adaugă brânza de capră, amestecă şi asezonează. Intr-o cratiţă, căleşte ceapa, cimbrul şi nucile în ulei, timp de 3-4 min. Asezonează şi adaugă mierea.

Intinde aluatul şi decupează 8 discuri cu diametrul de cea 12 cm, apoi pune 4 discuri pe o tavă de copt. Imparte compoziţia cu spanac pe cele 4 discuri de aluat. Acoperă cu câte o felie de brânză în crustă, apoi pune compoziţia cu nuci.

Acoperă cu celelalte 4 discuri, sigilează marginile, unge cu ou şi crestează în vârf. Coace 10-15 minute.

Tarte cu branza si nuci

Tarte_cu_branza_si_nuci

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Vreau sa gust si eu din tarta asta!

  2. Imi place mult tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.