Tarte auz fraises-Tarte cu capsune

Printeaza

Tarte auz fraises-Tarte cu capsune din: faina, unt, galbenusuri, zahar, gem de capsune, capsune, boabe de fasole.

Ingrediente:

  • 250 faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 200 g gem de capsune
  • 1 kg capsune proaspete
  • Boabe uscate de fasole

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri. Pune faina intr-un castron. Adauga untul si amesteca cu degetele, pana ce compozitia seamana cu firimiturile de paine. Adauga galbenusurile, amesteca bine si formeaza din aluat o minge. Inveleste aluatul cu folie de plastic si lasa-l in frigider 30 de minute.

Presara faina pe masa si pe facalet si ruleaza coca, pana obtii o foaie rotunda de circa 5 mm grosime. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de tort, de 26 cm diametru, cu pereti detasabili. Pune foaia pe fundul formei.

Acoper-o bine cu hartie de copt si toarna boabe de fasole. Coace tarta in cuptorul incins, la 180 grade C, timp de 20 minute.

Scoate tarta din cuptor, arunca hartia si boabele de fasole. Aranjeaza capsunele pe tarta, cu varfurile in sus. Inmoaie gemul cu 2-3 linguri de apa calda. Foloseste o pensula de bucatarie si unge capsunele pe deasupra cu gem. Taie bucati de tarta si serveste-le cu inghetata sau frisca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.