Tartar cu ardei gras

Printeaza

Tartar cu ardei gras din: ardei, ulei, lamai, cimbru, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Tartar_cu_ardei_gras

  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 ardei gras galben
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 lămâi
  • 4 fire de cimbru
  • 4 fire busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge grilul cuptorului. Se aşază ardeii graşi pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi se frig 20 minute, întorcându-i pe toate feţele.

Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.

Se decojesc ardeii şi se taie în două; se curăţă de cotoare şi seminţe, iar pulpa se taie cubuleţe. Se aşază înt-un bol, se amestecă, se sărează şi se piperează.

Se storc lămâile şi se amestecă sucul în-tr-un bol cu ulei de măsline, sare şi piper. Această vinegretă se toarnă peste ardei şi se dă la frigider.

Cu puţin timp înainte de servire, se repartizează compoziţia de ardei în 4 inele mari aşezate pe 4 farfurii. Se decorează cu frunze de busuioc şi cimbru şi se serveşte foarte rece.

Tartar cu ardei gras

Tartar_cu_ardei_gras

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.