Tarta cu ton

Printeaza

O reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt, casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper.

Ingrediente:Tarta cu ton

  • 200 g faina
  • 100 g malai
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 600 g peste dezosat
  • 1 cutie de ton
  • 300 g spanac
  • 3 linguri mazare din conserva
  • 4 oua
  • 3 rosii
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • busuioc
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se cerne făina cu mălaiul şi praful de copt. Se adaugă untul moale, oul, unprafdesareşi patru linguri de apă rece. Se frământă un aluat elastic şi se pune la frigider o oră.

Se întinde aluatul într-o foaie şi se îmbracă o formă de tartă unsă cu unt. Se apasă bine pe margini şi se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se pun 500 g fasole uscată. Se coace 20 de minute. Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine şi se taie suvite. Se căleşte uşor în untul topit şi se ia de pe foc. Se taie peştele mărunt şi se aşază într-un castron mare, împreună cu tonul scurs.

Se amestecă cu o roşie curăţată de pieliţe, seminţe şi tăiată cubuleţe. Se adaugă spanacul călit, mazărea, gălbenuşurile bătute cu smântână, caşcavalul ras, laptele şi condimente, după gust. Se amestecă bine şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare.

Se scoate forma din cuptor, se ia folia şi fasolea şi se toarnă compoziţia. Deasupra se aşază felii de roşie şi apoi se mai introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute.

Tarta cu ton

Tarta cu ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.