Tarta simpla cu dovleac

Printeaza

Tarta simpla cu dovleac din: dovleac, faina, zahar, ou, sare, nuci, vanilie, scortisoara, unt.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 1/2 pachet cu unt
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 ou
  • sare
  • 1 kg dovleac (500 g pulpă de dovleac mixată)
  • 200 g nuci
  • 6 linguri cu zahăr
  • 1 plic cu esenţă de vanilie
  • scorţişoară
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Taie untul rece în bucăţele şi amestecă-l cu făina, până obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Bate oul cu un praf de sare,zahărşi adaugă în compoziţia de mai sus, frământând repede.

Inveleşte aluatul într-o folie şi dă-l la rece două ore. Curăţă dovleacul de seminţe, taie-l în felii, presară zahărşi scorţişoară deasupra şi dă-le la cuptor pentru 90 de minute.

Lasă feliile să se răcească, curăţă-le de coajă şi pieliţe şt mixează pulpa (500 g)împreună cu untul, restul de zahăr, vanilia şi nucile, un praf de scorţişoară.întinde aluatul,înţeapă-l cu furculiţa şi dă la cuptor pentru 10-15 minute.

Scoate-l şi întinde uniform compoziţia de dovleac, după care bagă din nou la cuptor pentru 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.