Tarta savuroasa cu capsuni

Printeaza

Tarta savuroasa cu capsuni din: unt, zahar, faina, sare, galbenus, capsuni.

Ingrediente:Tarta_savuroasa_cu_capsuni

Pentru aluat:

  • 200 g unt sau margarina
  • 2 linguri zahăr
  • 350 g făină
  • un praf sare
  • 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

  • un kg căpşune
  • 200 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  •  un gălbenuş pentru uns

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol. Se adaugă gălbenuşurile, sarea, untul, zahărul şi se amestecă bine. Se obţine o cocă nici foarte moale, dar nici tare.

Se întinde de 2-3 ori cu sucitorul şi apoi se înfăşoară în folie şi se bagă la rece.

Separat, se curăţă căpşunele şi se taie jumătăţi sau chiar mai mici. Se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi se lasă 1-2 ore. Se scoate foaia de la rece şi se mai frământă câteva minute.

Se împarte aluatul, se întind foile cu sucitorul, se aranjează în tavă şi pe pereţii acesteia şi se toarnă căpşunele. Se acoperă cu cea de-a doua foaie.

Se unge cu ou şi se bagă în cuptor la 160°C. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească puţin înainte de a se tăia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.