Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie

Printeaza

Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie din: unt, zahar fin, păstăi de vanilie, căpşuni, aluat de foi refrigerat, făină.

Tarta_rasturnata_cu_capsuni_si_vanilie

Ingrediente:

  •  60 g unt
  •  100 g zahăr fin
  •  2 păstăi de vanilie
  •  800 g căpşuni
  •  750 g aluat de foi refrigerat
  •  puţină făină

 

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 0 C. Se crestează pe lung păstăile de vanilie, cu un cuţit ascuţit. Se scoate mie­zul de vanilie cu vârful cuţitului şi se aşază într-o cratiţă, cu unt, zahăr şi păs­tăile de vanilie.

Se adaugă 3 linguri cu apă şi se încălzesc pe plită, amestecând conti­nuu. După se ce dizolvă za­hărul, se lasă să dea în clo­cot şi apoi să fiarbă timp de cca 2-3 min. Se ia caramelul de pe foc şi se îndepărtează păstăile de vanilie.

Căpşunile mai mari se taie bucăţi. Toate căpşunile se repartizează în 8 forme mici de tartă (de 200 ml, 0 8-9 cm); căpşunile trebuie să umple formele pe trei sfer­turi. Apoi se toarnă deasu­pra caramel.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de cca 5 mm şi se decupează din ea 8 cercuri (0 9 cm) – pentru ocazii speciale se pot decupa inimioare de aluat.

Se acoperă cu bucăţile de aluat fructele din forme şi se coc tartele la cuptor, timp de cca 20-25 min.

Se răstoarnă tartele, cu ajutorul unei farfurii şi se servesc imediat, fierbinţi sau se lasă să se răcească şi se servesc cu câte o porţie de îngheţată, ornate cu frun­ze de lămâiţă sau mentă.

Tarta rasturnata cu capsuni si vanilie

Tarta_rasturnata_cu_capsuni_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.