Tarta pufoasa cu portocale

Printeaza

Tarta pufoasa cu portocale din: portocale, praf de copt, vanilie, faina, ou, iaurt.

Ingrediente:Tarta pufoasa cu portocale

  • 4 portocale medii
  • 10 g praf de copt, scăzut în sodiu
  • 1 lingură esenţă de vanilie, fără alcool
  • 200 g făină de grâu integrală
  • 150 g fructoză sau alt înlocuitor de zahăr
  • 125 g albuş
  • 200 g iaurt 2,8% grăsime

 

Mod de preparare:

Portocalele se curăţă de coajă şi se împart în felii.

Separat, într-un vas, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă praful de copt, fructoza, esenţa de vanilie, iaurtul şi făina. Se mixează bine, să nu rămână cocoloaşe.

O formă se tapetează cu hârtie de copt şi se aşază frumos feliuţele de portocale. Se toarnă compoziţia peste portocale şi se dă la cuptor preîncălzit, la foc mediu, iar la sfârşit mic, cam 2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.