Tarta cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu portocale, faina, unt, ou, apa, sare,  mascarpone, zahar pudra, gelatina rosie.

Ingrediente:Tarta cu portocale

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri apă
  • sare

Ingrediente crema:

  • 250 g mascarpone
  • 6 portocale
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 1 plic gelatină roşie

Mod de preparare:

Făina se pune într-un bol, se adaugă untul tă­iat cubuleţe şi se ames­tecă cu vârful degete­lor. Se încorporează gălbenuşul, apa, praful de sare şi se amestecă până se obţine un aluat omogen, care se lasă la rece 30 de minute. Nu se frământă mult timp aluatul pentru că devi­ne sfarâmicios.

Se întinde aluatul într-o formă de tartă şi se înţeapă cu furculiţa. Se aşază pes­te el hârtie de copt şi boabe de fasole. Se coace 15-20 de minute la foc mic, se înde­părtează fasolea şi se lasă la răcit.

Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de la o portocală mare şi crema se întinde peste aluatul de tartă. Se curăţă şi se taie fe­lii trei portocale şi se aşază peste cremă. Se fierbe gela­tina în zeama de la porto­calele rămase şi se lasă pu­ţin să se răcească. Se toarnă peste tartă şi se dă la rece pentru o oră.

Tarta cu portocale

Tarta cu portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.