Tarta cu pere

Printeaza

O reteta de tarta cu pere din: faina, unt, zahar, pere, lamaie, oua, smantana si sare.

Ingrediente:Tarta cu pere

  • 325 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 6 pere mari
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 500 ml smantana proaspata
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi 300 g făină cu 150 g unt rece, tăiat în cubuleţe, până când obţineţi un aluat nisipos. Adăugaţi 100 g zahăr, puţină sare şi 1 lingură apă foarte rece. Frământaţi până când aluatul devine omogen. Acoperiţi-l cu folie şi puneţi-l la frigider pentru 1 oră.

Curăţaţi de coajă, seminţe şi cotoare perele. Tăiaţi-le în 6 felii pe fiecare şi stropiţi-le cu zeama unei lămâi. Din untul şi zahărul rămase obţineţi un caramel galben-roşcat, ţinând vasul pe foc potrivit.

Puneţi perele în acest caramel şi ames- tecaţi-le bine pentru a le acoperi peste tot de caramel. Luaţi vasul de pe foc când toate perele au fost acoperite uniform de caramel, întindeţi din aluatul ţinut la rece o foaie cu care tapetaţi fundul şi pereţii unei forme pentru tarte, cu diametrul de 25cm.

Ungeţi forma înainte de a întinde foaia de aluat. Puneţi perele caramelizate în tavă, pe blat. Puneţi smântână în vasul în care aţi preparat caramelul şi adăugaţi ouăle bătute. Amestecaţi ingredientele până când caramelul rămas se dizolvă. Vărsaţi acest amestec bine omogenizat peste pere şi întindeţi-l uniform.

Coaceţi tarta la foc potrivit şi apoi lăsaţi-o puţin la răcit înainte de servire.

Tarta cu pere

Tarta cu pere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.