Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

Printeaza

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel.

Ingrediente:Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramel

  • 6 albusuri
  • 600 g zahar tos
  • 1 lingurita malai
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 75 g ciocolata neagra, topita
  • 50 g alune prajite, tocate marunt
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri lichior de alune
  • 300 g crema de caramel gata preparata
  • 40 g ciocolata neagra, topita, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 1/140°C. Tapetează 3 tăvi de copt (cu diametrul de cea 18 cm) cu hârtie pergament. Intr-un castron mare, curat şi bine uscat, bate spumă albuşurile cu mixerul. Adaugă zahărul – câte o lingură o dată – bătând cu mixerul până la omogenizare. Când spuma se îngroaşă şi devine sticloasă, încorporează mălaiul şi sarea de lămâie. Adaugă ciocolata topită şi alunele. Toarnă o treime din compoziţia de bezea într-o pungă de plastic alimentară.

Taie punga la un colţ şi şpriţează bezeaua pe cele 3 tăvi, ca să formeze câte un disc de 1,5 cm grosime. Reumple punga de fiecare dată pentru fiecare tavă. Coace 1 oră, apoi închide cuptorul şi lasă-le să se răcească înăuntru.

Bate bine smântână până se îngroaşă, apoi adaugă lichiorul. Pune o bezea pe un platou, întinde jumătate din crema caramel şi jumătate din frişca. Repetă cu cealalată bezea, plus caramel şi frişca. Acoperă cu a treia bezea. Ornează cu caramel şi ciocolată topită.

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramel

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. stiati ca i s-a dat numele dupa o celebra balerina din Rusia? sau parca a facut chiar ea tarta

  2. A fost bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.