Tarta cu orez si mere

Printeaza

O reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte, pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri, albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise, zahar, unt, pesmet si fructe confiate.

Ingrediente:Tarta cu orez si mere

aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de sare
  • 1 ou

umplutura:

  • 40 ml lapte
  • 100 g pudding de orez
  • 80 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 60 g stafide
  • 60 g mere
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 5 linguri dulceata de caise
  • 2 linguri zahar cristale
  • unt si pesmet pentru tava
  • hartie de copt si fructe confiate pentru decor

 

Mod de preparare:

Peste faina se pune sare, iar in mijloc se face o gaura. Untul se taie bucatele, care se pun in mijlocul gaurii, la fel si oul. Se amesteca cu un cutit, iar apoi se framanta un aluat, care se da la rece 30 de minute, in folie.

Aluatul se intinde in forma data cu unt si pesmet si tapetata cu hartie. Se amsteca fructele confiate si se lasa circa 10 minute, la foc.Batonul de vanilie se curata, se scoate miezul si se fierbe cu laptele, puddingul de orez si zaharul. Dupa ce a dat in fiert, se scoate vanilie.

Smantana se amesteca cu galbenusurl, cu stafidele si coaja de lamaie si se incorporeaza. Merele se curata, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Albusul se bate spuma si se pune in umplutura de orez care se intinde peste aluat, cu feliile de mere in forma de raze.

Se lasa la cuptor circa 50 de minute, iar cu 15 minute inainte sa fie scoasa se unge cu marmelada si cristale de zahar, apoi se lasa sa se raceasca in forma.

Tarta cu orez si mere

Tarta cu orez si mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.