Tarta cu migdale si prune

Printeaza

Tarta cu migdale si prune din: unt, zahar pudra, sare, faina, galbenusuri, coaja de lamaie, migdale, zahar, oua, prune.

Ingrediente:Tarta_cu_migdale_si_prune

  • 230 g unt rece taiat bucatele
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 350 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

umplutura:

  • 200 g migdale macinate
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 1 kg prune (spalate, golite de samburi si taiate jumatati)

 

Mod de preparare:

Se prepara un aluat din unt tocat, zahar, sare si faina; se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si se framanta rapid. Daca aluatul este prea uscat, se mai adauga putina apa.

Se infasoara aluatul in folie transparenta si se lasa la frigider 1 ora.

Se mixeaza migdalele cu zahar si unt si se inglobeaza pe rand ouale. Se incinge cuptorul la 190C.

Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o tava cu margine inalta. Se acopera cu compozitia de migdale si se incrusteaza prune.

Se coace la cuptor circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, se taie felii si se serveste.

Tarta cu migdale si prune

Tarta_cu_migdale_si_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.