Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune

Printeaza

Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune din: făină de migdale, făină de grâu, zahăr pudră, unt, oua, zahăr vanilinat, lichior, scorţişoară, dulceaţă de căpşune.

Tarta_Linzer_cu_scortisoara_si_dulceata_de_capsune

Ingrediente:

  • 250 g făină de migdale
  •  200 g făină de grâu
  •  200 g zahăr pudră
  •  un pachet unt + 10 g pentru uns forma
  •  un ou
  •  un gălbenuş
  •  un plic zahăr vanilinat
  •  4 linguriţe lichior
  •  o linguriţă scorţişoară
  •  300 g dulceaţă de căpşune

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul pudră cu cel vanilinat, cele două tipuri de făină si scorţişoara.

Se adaugă oul bătut şi untul cubuleţe. Se amestecă, se toarnă şi lichiorul, se amestecă iar.

Aluatul se pune la frigider o oră, învelit în folie alimentară.

Se unge cu unt o formă de copt, se întinde aluatul şi se aşază în formă. Se taie margini­le care se lucrează din nou si se taie apoi în benzi.

Se întinde dulceaţa, se aşază deasupra benzile de alugt, ca un grilaj, se unge cu gălbenuş şi se bagă o oră la cuptor.

Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune

Tarta_Linzer_cu_scortisoara_si_dulceata_de_capsune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.