Tartă gustoasa cu prune si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale.

Ingrediente blat:Tarta_cu_prune_si_migdale

  • 1 cub drojdie
  • 80 g zahăr
  • 250 ml lapte călduţ
  • 500 g făină
  • 1 praf sare
  • 80 g unt topit
  • 1 ou

Ingrediente umplutură:

  • 2 kg prune
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 70 g zahăr
  • 4 lin­guri rom
  • 1 linguriţă scorţi­şoară
  • 250 g smântână
  • 2 ouă
  • 100 g migdale

 

Mod de preparare:

Drojdia şi 1 linguriţă de zahăr se dizolvă în lapte şi se lasă 15 min. Se frămân­tă cu făină, sare, zahăr, unt şi ou. Se lasă să crească. Prunele, fără sâmburi, se amestecă împreună cu 1 plic zahăr vanilinat, zahăr tos, rom şi scorţişoară.

Aluatul se întinde într-o tavă unsă. Se aşază fruc­tele; se coace 20 min. la 180° C.

Se scoate din cup­tor; se acoperă prăjitura cu un amestec de smântână, ouă, zahăr vanilinat, zahăr, rom şi scorţişoară. Se pre­sară migdale şi se aşază înapoi în cuptor 20 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.