Tartă gustoasa cu prune si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale.
- 1 cub drojdie
- 80 g zahăr
- 250 ml lapte călduţ
- 500 g făină
- 1 praf sare
- 80 g unt topit
- 1 ou
Ingrediente umplutură:
- 2 kg prune
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 70 g zahăr
- 4 linguri rom
- 1 linguriţă scorţişoară
- 250 g smântână
- 2 ouă
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Drojdia şi 1 linguriţă de zahăr se dizolvă în lapte şi se lasă 15 min. Se frământă cu făină, sare, zahăr, unt şi ou. Se lasă să crească. Prunele, fără sâmburi, se amestecă împreună cu 1 plic zahăr vanilinat, zahăr tos, rom şi scorţişoară.
Aluatul se întinde într-o tavă unsă. Se aşază fructele; se coace 20 min. la 180° C.
Se scoate din cuptor; se acoperă prăjitura cu un amestec de smântână, ouă, zahăr vanilinat, zahăr, rom şi scorţişoară. Se presară migdale şi se aşază înapoi în cuptor 20 min.
Pofta buna!