Tarta cu gris, migdale si cirese

Printeaza

Tarta cu gris, migdale si cirese din: făină, zahăr pudră, oua, unt, sare, cremă de brânză, cirese, zahăr vanilat, praf de copt, gris, fulgi de migdale.

Tarta_cu_gris_migdale_si_cirese

Ingrediente:

  • 170 g făină
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 125 g unt
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g cremă de brânză
  • 200 g cirese
  • 2 ouă
  • 60 g zahăr pudra
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu fulgi de migdale
  • sare

Mod de preparare:

Frământă ingredientele pentru aluat, înfăşoară-l în folie şi dă-l la rece minimum o jumătate de oră.

Amestecă bine crema de brânză, gălbenuşu­rile, zahărul şi vanilia, încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, apoi adaugă grisul în ploaie şi praful de copt.

Intinde aluatul în tava de tarta unsă sau tape­tată şi dă-o la cuptor 10-12 minute. Scoate şi toarnă deasupra compoziţia de brânză, apoi pune cireşele şi fulgii de migdale.

Dă la cuptor, la 170°C, o jumătate de oră. Taie după ce s-a răcit. Este excelentă alături de o îngheţată fină de vanilie.

Tarta cu gris, migdale si cirese

Tarta_cu_gris_migdale_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.