Tarta cu gem

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu gem din: oua, faina, unt, zahar, gem de visine, praf de copt si esenta de vanilie.

Ingrediente:Tarta cu gem

  • 3 oua
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 g gem de visine
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Freacă spumă untul cu zahărul până devine cremos. încorporează gălbenuşurile unul câte unul. Adaugă făina cernută proaspăt, praful de copt şi esenţa de vanilie după gust.

Frământă cu mâna iar când aluatul este gata, opreşte o bucată de mărimea unei mingi de tenis. Intinde aluatul cu mâna în forma de tartă tapetată cu făină (acoperă şi marginile), înţeapă aluatul cu o furcu­liţă şi dă-l la cuptorul încins pentru zece minute.

Intre timp, amestecă ge­mul de vişine cu 1-2 linguri cu apă rece şi adaugă, pen­tru un plus de gust, un strop de esenţă de vanilie.

Intinde gemul peste aluat şi decorează cu fâşii mode­late din aluatul oprit. Dă la cuptor din nou, pâna când tarta devine aurie, iar alua­tul s-a copt. Taie doar după ce s-a răcit.

Tarta cu gem

Tarta cu gem

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.