Tarta frageda cu zmeura si vanilie

Printeaza

Tarta frageda cu zmeura si vanilie din: zahăr pudră, unt, faina de migdale, oua, lapte, sare, faina, pastaie de vanilie, zahăr, amidon, gem de zmeură, zmeura.

Tarta_frageda_cu_zmeura_si_vanilie

Ingrediente:

  • 75 g zahăr pudră
  • 140 g unt
  • 25 g făină de migdale
  • un ou
  • 250 g făină
  • un praf sare

Pentru crema de interior:

  • 300 ml lapte
  • 1/2 păstaie vanilie
  • un ou
  • un gălbenuş
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • o lingură făină
  • 100 g gem de zmeură

Pentru servit:

  • 300 g zmeură

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă bine cu degetele untul cu zahărul, se adaugă făina de migdale, sarea si oul.

Se amestecă bine si apoi se adaugă făina în trei reprize. Când si făina a fost înglobată, aluatul se pune pentru două ore la frigider.

Intre timp, se prepară crema, pentru care oul, gălbenuşul, zahă­rul, făina si amidonul se mixează.

Laptele cu păstaia de vanilie se pun pe foc şi, în momentul în care fierbe, se toarnă peste ameste­cul cu gălbenuş. Se repune pe foc si se amestecă până ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.

Aluatul se întinde şi se asază în forma de copt, se unge cu gemul, apoi sa pune crema. Se coace 30 de minute. Se lasă să se răceas­că în tavă, se scoate pe platoul de servit si se serveşte cu fructe deasupra.

Tarta frageda cu zmeura si vanilie

Tarta_frageda_cu_zmeura_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.