Tarta frageda (varianta)
PrinteazaTarta frageda din: faina, unt, oua, apa, sare, piept de pui, ciuperci, rosii, smantana, lapte, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt plus 20 g pentru tavă
- un gălbenuş
- 2 linguri apă
- sare
Pentru umplutură:
- 1/2 piept de pui fiert sau fript
- 1/2 conservă ciuperci
- 8 roşii mici sau o roşie mare, bine coaptă
- 4 ouă
- 250 ml smântână
- 100 ml lapte
- un praf sare
- un praf piper
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă untul, gălbenuşul şi un praf de sare. Se adaugă făina, se desface bine şi apoi se adaugă apa. Se amestecă bine, se frământă şi apoi se dă la rece pentru o oră.
Forma de copt se unge cu unt şi se presară cu făină, se întinde aluatul şi se transferă apoi în formă. Se înţeapă fundul cu dinţii unei furculiţe.
Se taie carnea cuburi, ciupercile se trec sub un jet de apă şi se scurg. Se pun peste aluat. Ouăle se bat cu laptele şi apoi se amestecă cu smântână, sare si piper.
Se toarnă amestecul de ouă, se aşază felii de roşii sau roşii întregi şi se coace 30 de minute.
Tarta frageda
Pofta buna!