Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat

Printeaza

Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat din: faina, unt, apa, sare, dovlecei, praz, bacon afumat, oua, smantana, ulei, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_fina_cu_dovlecei_praz_si_bacon_afumat

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 80 ml apa calduta
  • 1/4 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 2 dovlecei
  • partea alba de la un praz
  • 150 g bacon afumat
  • 3 oua
  • 200 g smantana
  • o lingurita ulei
  • putin rozmarin proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi se adaugă untul tăiat bucatele. Se ames­tecă rapid cu vârful degetelor. Se toarnă apă şi se frământă pentru a o încorpora. Aluatul se întinde imediat si se transferă foaia în tava de copt. Se înţeapă cu furculiţa.

Pentru umplutură, prazul se taie rondele şi se pune la călit în ulei. După ce s-a în­muiat, se adaugă baconul şi se lasă la călit. Apoi, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele şi se scutură tigaia pentru a nu se prăji. Si dovleceii trebuie doar să se înmoaie.

Ouăle se bat ca pentru omletă, se adau­gă smântână şi se potriveşte gustul de sare şi piper. In tava cu aluat se pune umplutura de dovlecel şi bacon, se toarnă amestecul de ouă, se presară rozmarinul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta fina cu dovlecei, praz si bacon afumat

Tarta_fina_cu_dovlecei_praz_si_bacon_afumat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.