Tarta fantezie

Printeaza

Tarta fantezie din: faina, zahar, oua, migdale, unt, lapte, sare, pere, cacao, zahar brun, zahar vanilinat, rom, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta fantezie

  • 170 g făină
  • 30 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri migdale măcinate
  • 125 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 5 pere bine coapte
  • 100 g unt
  • 40 g cacao
  • 1 ou
  • 200 g zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 lingură rom
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri făină
  • 50 g fulgi de migdale
  • 50 g zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Aluat:

Se cerne într-un vas făina, se adaugă zahărul, migdalele măcinate, laptele, sarea, gălbenuşul, apoi se încorporează untul tăiat cubuleţe şi se amestecă bine până se obţine un aluat sfărâmicios. Se acoperă cu folie transparentă şi se ţine la frigider 30 min.

Pe masa de lucru presărată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 5-6 mm. Se tapetează cu ea interiorul unei forme de tartă şi se dă la frigider câteva minute.

Pentru umplutură, se decojesc perele, se taie sferturi şi se îndepărtează cotorul cu seminţe. Se scoate forma din frigider şi se înţeapă cu furculiţa aluatul, din loc în loc. Se aşază perele peste aluat, se presară 2 linguri de zahăr brun şi se coace la foc mediu 15 min.

Intr-o crăticioară, se topesc untul şi ciocolata: se adaugă praful de cacao şi se înglobează. Se adaugă apoi oul bătut cu zahărul brun, urmate de făină, rom şi zahăr vanilinat.

Se toarnă peste perele din formă, se nivelează, se presară fulgi de migdale şi dă tarta la cuptor încă 15 min., la foc mic. Se lasă tarta să se răcească, după care se pudrează cu zahăr şi se mai dă la frigider 2 ore.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.