Tarta cu dovleac

Printeaza

O reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, ou, sare, otet, zahar, scortisoara, nucsoara, ghimbir.

Ingrediente aluat:Tarta cu dovleac

  • 300 g făină
  • 150 g unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă otet

Ingrediente umplutura:

  • 800 g dovleac
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 praf nucşoară rasă
  • 1 linguriţă ghimbir ras (opţional)
  • 1 gălbenuş pentru uns

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina cu untul sau margarina, se adaugă apoi oul, praful de sare, oţe­tul şi se frământă până se ob­ţine un aluat omogen. Se la­să la rece o oră.

Intre timp, se taie dovlea­cul, se curăţă de semin­ţe, fibre şi coajă, se taie bu­căţi şi se trece pe râzătoare. Se amestecă cu zahărul, scor­ţişoara, nucşoara, ghimbirul (opţional) şi se căleşte, ames­tecând permanent până sca­de toată zeama.

Se împarte aluatul în două şi se întinde în foi. Cu una dintre ele se tapetează forma de tartă pe interi­or, cu tot cu pereţii laterali. Se toarnă compoziţia de dovleac rece şi se acoperă cu cea de a doua foaie, lipind bine pe margini.

Se înţeapă în mai multe locuri, pentru a elimina aburii formaţi în tim­pul coacerii. Se unge deasu­pra cu gălbenuş bătut şi se coace circa 40 de minute.

Tarta cu dovleac

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.