Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

  • 300 g făină
  • 3 linguri apă călduţă
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 15 g drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă cimbru măcinat

pentru umplutură:

  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ardei gras verde
  • 100 g brânză de oi (sau de capră)
  • 100 ml smântână groasă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 ouă
  • 1 roşie
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu drojdia înmuiată în apa călduţă, cu uleiul, un praf de sare, cimbrul măcinat şi ouăle uşor. Se frământă un aluat omogen şi elastic, care se lasă la dospit circa 40 de minute. Intre timp, se taie dovleceii felii subţiri, se presară cu puţină sare şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.

Se întinde aluatul în foaie, se aşază într-o formă de tartă unsă cu puţin ulei, se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, se presară cu pesmet şi se aşază feliile bine scurse de dovlecei (păstrând câteva pentru ornat), usturoiul zdrobit şi fâşii de ardei gras. Se pune forma la cuptor pentru circa 30 de minute.

Intre timp, se bat ouăle cu brânza rasă, smântână, sare, piper, după gust, şi se toarnă în formă peste feliile de dovlecei.

Se adaugă deasupra feliile de dovlecei păstrate, câteva felii de roşii şi se pune din nou forma la cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.