Tarta de peste cu icre si marar

Printeaza

Tarta de peste cu icre si marar din: somon proaspăt, somon afumat, file de cod sau alt peste oceanic, smântână pentru gătit, oua, cartofi, icre preparate, mărar, sare, aluat fraged, lamaie.

Tarta_de_peste_cu_icre_si_marar

Ingrediente:

  • 200 g somon proaspăt
  • 200 g somon afumat
  • 200 g file de cod sau alt peste oceanic
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 albuşuri
  • 500 g cartofi cu coaja foarte fină
  • 50 g icre preparate
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • 400 g aluat fraged
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Tai fileurile de peşte în cubuleţe. Le amesteci apoi într-un vas, cu mixerul, cu sare după gust, mărarul tocat, smântână şi albuşurile, în prealabil bătute spumă cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată fără să-i cureţi de coajă.

După 20 de minute, scurgi fii fierţi, iar când se mai răcoresc, îi decojeşti şi îi tai subţiri.

Intr-o formă de tartă cu diametrul de 30 cm, hârtie de copt, aşezi foaia de aluat fraged.

O coci fa foc mediu, în cuptorul preîncălzit, apoi o scoţi şi repede umplutura, în straturi succesive: somonul proas­păt tăiat fâşiuţe, pasta de peşte oceanic, feliuţele de somon afumat, iar deasupra felii subţiri de cartofi fierţi.

Decorezi cu fâşii de aluat.

Introduci din nou tava în cuptor, la 220 °C şi laşi să se coacă tarta timp de 20 de minute.

După ce s-a copt şi s-a răcit, o porţionezi cu un cuţit bine ascuţit şi decorezi cu icre preparate şi cu rondele de lămâie.

Tarta de peste cu icre si marar

Tarta_de_peste_cu_icre_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.