Tarta de legume cu branza de capra

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Tarta de legume cu branza de capra

  • 400 g aluat de foi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 fire de praz
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g brânză de capră
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 6 fire cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Foile de aluat se aşază unele lângă altele şi se lasă să se dez­gheţe timp de 10 min. Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte, iar pulpa se taie cuburi potrivite. Se toaca usturoiul. prazul se taie rondele.

Se amesteca ardeiul gras, usturoiul si prazul cu ulei de masline; se condimenteaza cu sare, piper şi oregano. Se rup frun­zuliţele de cimbru.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Foile de aluat se aşază uşor supra­puse, pe o planşetă tapetată cu fă­ină. Se întinde clin ele, cu sucitorul, o singură foaie şi se aşază pe o tavă unsă. Se repartizează deasupra un strat uniform de legume, lăsân- du-se liberă o margine de cca 1 cm.

Se taie felii brânza de capră şi se aşază peste legume; se pre­sară frunzuliţe de cimbru. Tarta se coace în cuptorul pregătit, cca 30 min. Se scoate apoi din cuptor şi se taie felii, cu un cuţit cu lama subţire şi ascuţită.

Tarta de legume cu branza de capra

Tarta de legume cu branza de capra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.