Tarta de casa cu portocale

Printeaza

Tarta de casa cu portocale din: oua, galbenusuri, zahar, smantana, portocale rosii, lamaie, zahar pudra, faina, unt, esenta de vanilie.

 

Ingrediente: Tarta_de_casa_cu_portocale

  • 4 ouă, plus 2 gălbenuşuri
  • 175g de zahăr
  • 200g smântână pentru frişcă
  • coaja rasă de la 2 portocale roşii, plus 300ml de zeamă
  • zeama de la 1 lămâie
  • puţin zahăr pudră, pentru a presăra deasupra

Ingrediente aluat:

  • 250g de făină, plus extra pentru presărat
  • 120g de unt rece, tăiat în cubuleţe
  • 100g de zahăr pudră
  • 1 ou, gălbenuşul separat de albuş
  • 1 linguriţă esenta de vanilie
  • coaja rasă de la 2 portocale roşii

 

Mod de preparare:

Intâi pregăteşte aluatul. Pune făina, untul, zahărul pudră şi 1/2 linguriţă de sare în robotul de bucătărie şi mixează-le până când dispar cocoloaşele de unt.

Adaugă gălbenuşul, vanilia, coaja rasă de portocale şi 2 linguriţe de apă rece şi reporneşte robotul, până când aluatul începe să devină omogen.

Transferă-l pe suprafaţa de lucru şi modelează-l sub forma unei mingi, înfăşoară-l în folie de plastic şi ţine-l la frigider 30 de minute.

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină pentru a tapeta cu el o formă rotundă de tartă, cu diametrul de 23cm şi adâncimea de circa 3cm.

Dacă aluatul atârnă peste marginile tăvii, presează-l uşor de acestea (îl vei tăia după ce coci tarta); înţeapă aluatul din tavă cu o furculiţă şi ţine-l la frigider încă 30 de minute.

Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează aluatul cu o foaie mare de hârtie de copt, apoi umple-l cu boabe de fasole uscată sau orez.

Coace-l 15 minute, apoi îndepărtează hârtia şi fasolea şi dă aluatul din nou la cuptor 5-15 minute, până când devine auriu şi crocant.

Lasă-l să se răcească 5 minute, apoi taie cu grijă aluatul în plus de pe margini, cu un cuţit ascuţit.

Bate albuşul cu o furculiţă, apoi unge aluatul cu el, cu ajutorul unei pensule de patiserie şi coace-l încă 2 minute.

Scoate tava din cuptor şi micşorează temperatura la 160°C.

Pentru umplutură, bate cu un tel ouăle întregi şi gălbenuşurile, apoi strecoară-le într-un bol mai mare.

Adaugă zahărul, smântână, coaja rasă de portocală şi zeama, precum şi zeama de lămâie şi amestecă tot cu telul.

Pune la loc tava cu aluatul fraged în cuptor, pe raftul din mijloc.

Folosind o carafă, toarnă umplutura în tartă. Las-o la cuptor 35 de minute, până când umplutura se mai mişcă uşor doar la centru, când înclini tava.

Lasă tarta să se răcească la temperatura camerei, apoi ţine-o la frigider 1 oră. Presară puţin zahăr pudră deasupra, apoi serveşte-o.

 

Tarta de casa cu portocale

Tarta_de_casa_cu_portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.