Tarta de branza cu masline

Printeaza

Tarta de branza cu masline din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa verde, salata verde, masline, oua, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, pesmet, unt, cartofi albi.

Ingrediente:Tarta de branza cu masline

  • 300 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 400 g cartofi egipteni
  • 3 ardei grasi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • Salata verde
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 4 oua
  • Sare, piper, ulei de masline
  • Patrunjel, pesmet, unt, cartofi albi

 

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii egipteni, se fierb in apa in care se adauga o lingura de sare. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute si se curate de coaja. Se taie in felii rotunde se si pun la racit intr-un castron. Branza de vaci se amesteca bine cu branza telemea data pe razatoare, oualele mixate, sarea si piperul dupa gust.

Ardeii grasi se curate de seminte, se spala si se taie in fasii. Se curate ceapa, se spala, se toaca marunt si se pune peste ardei.

Se calesc legumele in ulei incins, se scot cu o spumiera si se pun peste branza. Se adauga frunzele de salata, maslinele verzi foliate, patrunjelul tocat si cartofii.

Se amesteca totul, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se introduce in cuptor si se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu. Cartofii egipteni pot fi inlocuiti cu felii de cartofi albi.. Se serveste impreuna cu un paharel de tuica.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Tarta de branza cu masline
Autor
Publicat pe

1 comentariu

  1. Fac des tarta de branza. Reteta voastra cu masline este interesanta. Nu sunt sigura ca voi gasi cartofi egipteni, dar cred ca pot pune si cartofi de-ai nostri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.