Tarta de branza cu marar

Printeaza

Tarta de branza cu marar

Ingrediente:

  • 500 g paste spiralate
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • Pudra de nucsoara
  • ½ lingurita de boia dulce
  • Sare, piper, ulei de maline
  • Castraveti verzi

Mod de preparare:

Se fierb pastele in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca intre ele sau de fundul oalei. Se trec sub un jet de apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Se curate ceapa de foi, se spala, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins pana cand capata o culoare aurie.

Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca bine cu branza de vaci intr-un castron.

Se adauga oualele, mararul tocat marunt, ceapa calita si racita, boiaua dulce, 1 varf de cutit de pudra de nucsoara, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul, se unge o forma rotunda cu ulei si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu.

Se serveste calda sau rece, cu salata de castraveti verzi, impreuna cu un pahar de Pinot Noir.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac tartele cu branza, sunt foarte bune. O sa incerc si variant voastra de tarta de branza cu marar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.