Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide

Printeaza

Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide din: nuci româneşti, stafide, unt de cocos, lamaie, nuci braziliene, miere, zmeura, apa plata.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 2 căni nuci româneşti
  • 1 cană stafide lăsate în prealabil 2 ore să se înmoaie în apă rece
  • 1 lingură unt de cocos
  • sucul de la jumătate de lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 cană nuci braziliene
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căni zmeură proaspătă
  • 50 ml apă plată

 

Mod de preparare:

Se amestecă în robotul de bucătă­rie blatul format din nuci, stafide, su­cul de lămâie şi lingura de unt de co­cos până capătă o textură de pastă, care se modelează sub formă de cerc pe un platou sau într-un vas special de tort (cel cu clips).

Crema se va obţine din nucile de Brazilia, mierea, jumătate din cantita­tea de zmeură şi apa plată.

Se va acoperi suprafaţa blatului cu această cremă fină, se va orna cu res­tul fructelor proaspete şi se va lăsa la frigider cel puţin o oră înainte de ser­vire.

Se va consuma în maximum o zi, deoarece, ca în orice desert raw-vegan cu fructe, acestea au tendinţa să oxideze.

Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide

Tarta_cu_zmeura_si_blat_de_nuci_si_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.