Tarta cu varza si ciuperci

Printeaza

Tarta cu varza si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, varza, ciuperci, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu varza si ciuperci

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 5 linguri apă rece
  • un ou
  • un praf sare

Pentru umplutură: 

  • 1/4 căpătână varză
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână
  • 300 g ciuperci
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă omogenă. Se dă la rece. Ciupercile se curăţă şi se pun în tigaie la călit, la foc mare.

Se lasă 10 minute să se evapore apa.

Intre timp, varza se toacă fideluţă, se freacă cu puţină sare, se lasă un pic şi apoi se presează de suc.

Se amestecă varza cu ciupercile călite, aluatul se întinde într-o formă de copt, se taie marginile, se aşază amestecul de varză-ciuperci.

Se bat ouăle cu smântână, sarea şi piperul şi se toarnă peste varză.

Se lasă la cuptor 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.