Tarta cu umplutura de pere

Printeaza

Tarta cu umplutura de pere din: faina, unt, zahar, apa, oua, lapte, zahar, faina, esenta de portocale, esenta de vanilie, unt, pere, mac.

Ingrediente:Tarta cu umplutura de pere

pentru aluat:

  • 50 g faina
  • 110 g unt
  • 50 g zahar
  • putina apa la temperatura camerei

pentru umplutura de pere:

  • 2 oua
  • 50-70 ml lapte
  • 3 linguri zahar (daca perele sunt foarte dulci, poti reduce cantitatea de zahar)
  • 3 linguri faina
  • putina esenta de portocale si de vanilie
  • 20 g unt
  • 4 pere mari coapte
  • 50 g mac

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul înmuiat şi amesteci totul cu mâna. Omogenizezi cu puţină apă, la temperatura camerei. Ungi o formă de tartă cu unt sau o căptuşeşti cu hârtie de copt. Laşi aluatul la frigider timp de 20 de minute.

Pregăteşti umplutura de pere: Cureţi perele de coajă, le tai în cuburi şi le ţii la frigider. Fierbi laptele cu zahărul. Intr-un bol, amesteci ouăle cu făina, lei laptele de pe foc şi îl adaugi treptat peste amestecul de făină, amestecând.

Aromatizezi cu esenţa de portocale şi de vanilie. Caramelizezi perele cu untul, 2 linguri de zahăr şi cu macul, pe foc. Scurgi apoi perele de sucul pe care îl lasă. Coci aluatul de tarte 10 minute.

Scoţi apoi din cuptor şi pui peste aluat perele combinate cu mac, apoi torni amestecul de făină pregătit anterior. Mai coci tarta 10-15 minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.