Tarta cu ton
PrinteazaTarta cu ton din: ton in ulei, praz, oua, faina, praf de copt, lapte batut, ulei, conopida, seminte de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, unt si sos de soia.
- 2 conserve de ton in ulei
- 1 fir de praz
- 4 oua
- 200 g faina
- Praf de copt
- 50 ml lapte batut
- 50 ml ulei
- ½ conopida
- 2 linguri de seminte de floarea-soarelui prajite
- Sare, piper, cimbru verde, unt, sos de soia
Mod de preparare:
Se spala conopida, se fierbe in apa cu sare, se rupe in buchetele mici si se lasa sa se raceasca. Se spala prazul si se taie rondele. Se incinge putin ulei intr-o cratita, se caleste prazul si se lasa la racit.
Se scoate tonul din cutie si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pun oualele intr-un vas mai mare si se mixeaza. Se adauga sarea piperul, uleiul de floarea-soarelui, laptele batut si faina amestecata cu un pliculet de praf de copt.
Se mixeaza totul pana cand rezulta o compozitie omogena, se adauga semintele de floarea soarelui, tonul taiat in bucati mai mici, buchetelele de conopida si cimbrul tocat.
Se amesteca, se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si se introduce in cuptor. Se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu, se scoate si se lasa la racit timp de 10 minute.
Se poate servi calda sau rece cu sos de soia impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.
Pofta buna!

Chiar ma interesa o reteta de tarta cu peste. Tonul pare o variant buna. Merita incercat.