Tarta cu struguri albi si negri

Printeaza

Tarta cu struguri albi si negri din: faina, margarina, zahar pudra, praf de copt, sare, apa, branza dulce, smantana, ou, zahar, lamaie, struguri.

Ingrediente:Tarta_cu_struguri_albi_si_negri

Pentru blat:

  • 350 g făină
  • 175 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare
  • 2- 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză dulce
  • 50 ml smântână
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri zahăr
  • 60 g făină
  • coajă rasă de la 1 lămâie

Pentru decor:

  • câte 250 g struguri albi şi negri
  • 2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu puţină sare, praful de copt, margarina, zahărul şi apa. Frămânţi până se omogenizează ingredientele. Acoperi aluatul cu o folie şi îl laşi în frigider pentru 1 oră. Intinzi aluatul sub forma unui disc subţire de 5 mm, cu care vei tapeta o formă de tartă de 28 cm, în prealabil unsă cu margarină. Coci aluatul 10 minute, la foc mediu.

Pentru umplutură, amesteci brânza dulce, cu zahărul, smântână, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie, apoi încorporezi făina.

Scoţi tava din cuptor, torni umplutura peste aluat şi continui coacerea 35-40 de minute, la foc mediu.

După ce s-a răcit, ornezi tarta cu boabe de struguri pudraţi cu zahăr vanilat.

 

Tarta cu struguri albi si negri

Tarta_cu_struguri_albi_si_negri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.