Tarta cu stafide si cuscus

Printeaza

Tarta cu stafide si cuscus din: cuscus, branza de vaci, oua, zahar tos, smantana, lamaie, sare, scortisoara, stafide, zahar vanilat, sos de ciocolata, sos de vanilie.

Ingrediente:

  • 200 g cuscus
  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml smantana
  • 1 lamaie
  • sare
  • o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara
  • 30 g stafide
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • sos de ciocolata
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se pun intr-un castron branza de vaci si zaharul vanilat. Se spala lamaia, se sterge cu un servet si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stoarce sosul de lamaie si se pune peste branza impreuna cu coaja rasa, pudra de scortisoara, smantana si stafidele.

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu un praf de sare pana cand se albesc si isi dubleaza volumul, se pun peste branza si se omogenizeaza. Se amesteca bine albusurile cu zaharul tos si se mixeaza pana cand se intaresc si nu mai cad de pe bratele mixerului.

Se presara cuscusul peste amestecul de branza, se adauga albusurile si se mixeaza bine cu o lingura ca sa nu se lase compozitia. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt, se introduce in cuptor si se coace 30-45 de minute la foc mediu sau pana capata o culoare aurie.

Se serveste calda sau rece, cu sos de ciocolata sau de vanilie impreuna cu un pahar de lichior.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu avem poza la tarta asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.