Tarta cu spuma de capsune

Printeaza

Tarta cu spuma de capsune din: biscuiti, unt, capsune, suc de lamaie, zahar, gelatina, frisca.

Ingrediente:Tarta_cu_spuma_de_capsune

pentru baza:

  • 150 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt

pentru spuma:

  • 250 g capsune
  • o lingura suc de lamaie
  • 40 g zahar
  • 3 foi gelatina
  • 250 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 2 pliculete gelatina rosie de decor

 

Mod de preparare:

Biscuiţii mărunţiţi se amestecă cu untul topit şi apoi se tapisează patru forme. Se dau la cuptor pentru 10 minute apoi se lasă în formă, la rece.

Pentru spumă, se pune gelatina la înmuiat iar căpşunile tăiate felii cu zahărul şi sucul de lămâie se pun la foc mic, pentru 5 minute. Apoi se mixează şi din acest amestec se opresc două linguri pentru decor.

Frişca lichidă foarte rece se bate spumă şi se amestecă cu piureul de căpşuni. Toată spuma se varsă în formele de inimă, peste blatul de biscuiţi.

Se prepară gelatina roşie pentru decor şi se amestecă cu cele două linguri de piure. Se varsă deasupra spumei, se nivelează scuturând formele şi se dau la rece pentru 4 ore.

Tarta cu spuma de capsune

Tarta_cu_spuma_de_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.